MUSEUM GERED!!!!

16/05/2017 - 13

Maandagmorgen 15 mei werd de Voorjaarsnota van de gemeente openbaar gemaakt. Het doet ons een groot genoegen te melden dat daarin het Volksbuurtmuseum voor de komende drie jaar is veiliggesteld.
 
Het cultuurbudget voor de komende drie jaar is verhoogd. Hiermee ondersteunt het College het advies van de adviescommissie Cultuurnota 2017-2020 met passend budget en erkent zij de waarde van ‘De Zeven’: de zeven instellingen die eerder al toezegging kregen voor een incidentele subsidie voor 2017.
 
De Zeven
‘De Zeven’ bestaat uit Metaal Kathedraal, Insomnio, Schweigman&, New Dutch Connections, De Coöperatie en Het Nederlands Volksbuurtmuseum. Residenties/SCU heeft helaas moeten besluiten per 1 januari haar activiteiten (vooralsnog) stop te zetten. De zes overgebleven instellingen blijven samen optrekken onder de naam ‘De Zeven’, inmiddels een begrip in Utrecht en daarbuiten, dankzij de lobby die gericht is op de waarde van cultuur voor de stad.
 
Om dit heugelijk feit te vieren organiseren we zaterdag 3 juni om 15.00 uur een borrel voor de donateurs, betrokkenen en vrijwilligers. Graag horen wij uiterlijk 30 mei of u hierbij aanwezig wilt zijn.